In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Speciallärare till GrSär Munkhätteskolan

Malmö stad Skåne

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill vara med i uppbyggnaden av en ny grundsärskola. Tillsammans med kollegor och närmsta chef kommer du att få möjlighet att vara med från start och påverka utformandet av verksamheten. I tjänsten ingår nära samarbete med kollegor och även externa aktörer. Skolan har redan verksamheten Team Munkhättan med elever med fysiska funktionsnedsättningar samt i vissa falla i kombination med kommunikationssvårigheter. Skolan har därför en vana av att arbeta med olikheter och funktionsvariationer, vilket vi ser som en styrka i uppbyggnaden av grundsärskolan.

Som speciallärare på grundsärskolan kommer du att ha huvudansvaret för undervisningen, handledningen av elevassistenter och kontakter med externa aktörer. Du arbetar med tydliggörande pedagogik genom att anpassa och utveckla elevernas lärmiljöer. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt och arbetar aktivt för att påverka och stimulera eleverna för att stärka dem i deras arbete mot en ökad måluppfyllelse. Dina arbetsuppgifter innebär också att du är en del i ett arbetslag vilket betyder både självständiga och gemensamma uppgifter. Du är ett stöd till ledningen i arbetet med barn och elever i behov av särskilt stöd och medverkar vid verksamhets- och metodutveckling. Du samarbetar med elevhälsoteamet och arbetar i nära kontakt till skolledningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och har speciallärarexamen med inriktning utvecklingsstörning. Du har god kompetens inom området. Vi ser gärna att du har utbildning inom AKK och TAKK. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som speciallärare och/eller erfarenhet av arbete med barn och unga med utvecklingsstörning och NPF. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning. Det är nödvändigt att du behärskar god svenska i tal och skrift.

Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån den individuella elevens behov eller elevgruppens behov. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både vara inspirerande och utmanande. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn.

Som person är du engagerad i ditt arbete och arbetar utifrån skolans värdegrund. Du har en god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med elever, föräldrar, kollegor och externa aktörer. Du är dessutom stresstålig och hanterar mentala påfrestningar väl.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I augusti utökar vi elevantalet i grundsärskolan på Munkhätteskolan och verksamheten kommer att flyttas till nyligen renoverade, fräscha lokaler. Därför söker vi efter en speciallärare som vill vara med och anta den spännande utmaningen att bygga upp och driva grundsärskolan framåt. Tillsammans med andra speciallärare och elevassistenter arbetar du i ett team där ni tillsammans utgår från elevernas förutsättningar och behov.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Källa:

72 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten