In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Språkutvecklande grundlärare åk 1-3 till Rörsjöskolan

Malmö stad Skåne län

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Tillsammans gör vi skillnad! 
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Rörsjöskolan finns mitt i Rörsjöstaden, vid Värnhem, i närheten av såväl grönområden som kulturella aktiviteter. Det är nära från centralstationen och flera bussar stannar i skolans närområde vilket gör det lätt att ta sig till arbetsplatsen med kollektivtrafik. Skolans personal har ett nära samarbete för att göra elevernas dag enhetlig och trygg. Skolan är fyr- parallellig med i dagsläget ca 400 elever årkurs F-4. Vi planerar för ny byggnad och ett utöka elevantal inom de närmaste åren. Du har möjlighet att vara med och påverka Rörsjöskolans framtid genom din erfarenhet och dina idéer. På Rörsjöskolan ges du möjlighet att driva skolutveckling tillsammans med skolledning och skolans olika yrkeskategorier.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en engagerad och legitimerad lärare för årskurs 1-3. Klasslärarskap ingår i uppdraget. 

Du bedriver en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. I ditt uppdrag ingår bl a att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolan styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Du tar del av och är aktiv i skolan utveckling enligt åtaganden som detta läsår är inom områdena läslyftet, elevernas lärmiljö och skola på vetenskaplig grund.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare för årkurs 1-3 med bred behörighet. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete som lärare. Då särskild kompetens i att använda IKT i undervisningen krävs för rollen vill vi att du har god vana av att använda IKT i undervisningen. 

Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och har en god förmåga att omsätta dem praktiskt i det dagliga arbetet. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av språkutvecklande arbetsmetoder samt läs- och skrivinlärning genom ASL. Vidare kräver arbetet att du har en god samarbetsförmåga, initiativrikedom samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation och att du har ett stort intresse för att utveckla den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande utmanande. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du får gärna ha intresse och erfarenhet av att arbeta med chromebooks i undervisningen. Det är nödvändigt att du behärskar svenska i tal och skrift. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-02-26
Referensnummer: 171-17-0088

Kontaktpersoner

  • Lars Ljungqvist
  • Bitr rektor
  • 070-8720250

Fackliga företrädare

  • Eva Olofsson
  • Lärarnas Riksförbund
  • 0767-743800
  • Göran Rosberg
  • Lärarförbundet
  • expeditionens nummer 040-343404

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Källa:

852 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten