In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Stödpedagog LSS

Motala kommun östergötlands län

Anställning

Tillsvidareanställning

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. Sociala Resursverksamheten barn/ungdom med ca 55 tillsvidareanställda, är en utförarenhet som med barnet/ungdomen i fokus organiserar och samordnar olika verksamheter rörande barn, ungdom och familj vad gäller såväl traditionella IFO-verksamheter som LSS-verksamheter. Enheten verkställer de olika insatserna enligt LSS-lagen samt utför såväl förebyggande arbete som stöd- och behandlingsarbete enligt Socialtjänstlagen. Verksamheten genomsyras av individen i centrum och samverkan mellan alla dess delar för att kunna tillgodose individens behov. Uppdraget innebär stort kundfokus och serviceanda och ger förutsättningar för ett gränsöverskridande arbete som är både inspirerande och kompetensutvecklande.

Arbetsbeskrivning

Som stödpedagog inom Sociala resursverksamheten team barn/ungdom, arbetar du i LSS-verksamhet med barn och ungdomar som vistas på korttidshem utifrån LSS-beslut på korttidsvistelse eller fritids. I tjänsten ingår ett särskilt ansvar för arbete med utveckling av mål och arbetsmetoder i verksamheten, samverkan med samarbetspartners samt alla förekommande arbetsuppgifter på ett korttidshem med barns och ungas bästa i fokus. Tjänsten är i huvudsak förlagd till korttidshemmet Delfinen som tar emot barn och ungdomar i åldern ca 6-21 år med diagnoser som autism, ADHD och övrigt inom neuropsykiatriskt spektrum. Arbete med andra målgrupper kan också förekomma. Inom LSS barn och ungdom ser vi som vår uppgift att omsätta Barnkonventionen i praktisk handling och vi ser det som självklart att du är intresserad av att arbeta med och stödja denna ambition.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är fritidspedagog, förskollärare eller har annan högskole- eller YH-utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig. Det är ett plus om du har utbildning i Tydliggörande pedagogik eller Teechutbildning. Som person behöver du vara flexibel, kreativ och självständig. Det är även viktigt att du är trygg, stabil och har självinsikt. Erfarenhet krävs av arbete med barn och ungdomar inom neuropsykiatriskt spektrum och av arbete med tydliggörande pedagogik. Körkort är ett krav.

Övrigt

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Motala med sina drygt 42 500 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad.

Startdatum

Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Christina Magnusson Simeonov, Enhetschef
0141-22 50 00

Fackliga företrädare

Karl-Erik Haglund, Vision
0141 - 22 50 00 (vx)

Mats-Erik Nordin , Kommunal
0141-22 50 00 (vx)

Referensnummer

SoF 167/15

Källa:

1357 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten