In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Senior Koncernredovisningsekonom

MTG Stockholm


MTG (Modern Times Group MTG AB (publ.)) är en ledande internationell underhållningskoncern. Våra aktier är noterade på Nasdaq Stockholm (”MTGA” och ”MTGB”). Vi har verksamhet på sex kontinenter och inkluderar tv-kanaler och online-plattformar, innehållsproduktion och -distribution, radiostationer,  flerkanalsnätverk och e-Sport. Vi har flertalet populära varumärken som Viasat, TV3, TV6, Viaplay och många fler.


Är du intresserad av ett spännande jobb i en positiv och energisk miljö som gör avtryck på omgivningen, då är Modern Times Group stället för dig! Fler än 20 produktionsbolag, över 100 Tv-kanaler, mängder av marknadsledande digitala produkter och tjänster, i nästan 130 länder –  välkommen med din ansökan till oss!


Senior Koncernredovisningsekonom


Vi söker en senior koncernredovisningsekonom till Modern Times Group MTG AB. Tjänsten är en bred och varierad roll som är placerad på moderbolaget i Stockholm. Du kommer att vara en del av Group Reporting inom Group Finance, med huvudsakligt ansvar att upprätta konsoliderade rapporter intert till ledning och styrelse samt externa rapporter i form av delårsrapporter och årsredovisning. Du rapporterar till Group Chief Accountant.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:         Konsolidering av koncernens månadsrapporter inklusive prognoser och budget
         Inhämtning av månatlig rapportering från koncernbolag och underkoncerner
         Intern kontroll
         Årsredovisning enligt IFRS för koncern och moderbolag
         Framtagande av finansiell information till delårsrapporter
         Administration, underhåll och förbättring av koncernens rapporteringssystem (Cognos Controller)
         Aktiv roll i vidareutvecklingen av rutiner och processer samt vid arbetet att upprätthålla IFRS-standards. 
         Helpdesk för koncernbolagen avseende redovisningsfrågor

Din bakgrund:


Vi söker dig som är civilekonom eller har likvärdig högskoleutbildning inom ekonomi. Du har 7-10 års relevant arbetslivserfarenhet varav minst två års erfarenhet som koncernredovisningsekonom. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från revisionsarbete på revisionsbolag. Du har mycket goda kunskaper i koncernrapporteringssystem och det är en stor fördel om du har erfarenhet av koncernrapporteringssystemet Cognos Controller. Du har ett stort intresse för redovisning och är van vid IFRS, årsredovisningslagen och andra tillämpliga svenska regelverk. Koncernspråket är engelska så det är viktigt att du kan kommunicera obehindrat på engelska i både tal och skrift.  


Som person är du glad, serviceorienterad, självgående, strukturerad samt har en mycket hög arbetskapacitet. Vidare så har du en utpräglad analytisk förmåga, är prestigelös och vill fortsätta utvecklas. Du har lätt för att anpassa dig till förändring.

Källa: monster.se

1094 dagar sedan

Sök jobb
Tillbaka till sökresultaten