In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Skiss- och bygglovsprojektör

OBOS Projektutveckling AB Stockholm

OBOS Sverige AB är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare, med ca 1 000 medarbetare och över 150 000 sålda bostäder sedan starten 1927. OBOS Sverige AB ingår i norska OBOS, en av Nordens största bostads- och samhällsutvecklare med säte i Oslo. 2018 sålde OBOS-koncernen ca 3 000 bostäder till ett totalt värde av ca 12 miljarder norska kronor. Företaget är även engagerat i ett flertal både små och stora stadsutvecklingsprojekt. OBOS-koncernen står sig stark finansiellt och koncernens resultat år 2018 var på ca 2 miljarder norska kronor. OBOS är ett kooperativt företag och ägs av sina ca 450 000 medlemmar. Det som främst gör OBOS unikt är möjligheten att agera långsiktigt och återinvestera vinsterna i bland annat mark och fastigheter. OBOS har också stora ägarandelar i företagen JM, Veidekke och AF Gruppen.

OBOS Sverige verkar genom varumärkena OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och systerbolaget OBOS Kärnhem. OBOS Sverige har stor kapacitet och erfarenhet när det gäller industriellt byggande i trä och har tre fabriker där man jobbar efter Lean Production för att optimera tillverkningen och minimera resursanvändandet. I fabrikerna produceras såväl enfamiljshus som flerbostadshus med olika produktionsmetoder. OBOS har ca 45 kontor över hela Sverige bland annat i Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå, Växjö, Örebro, Norrköping och Jönköping. OBOS verkar för att hela Sverige ska leva, investerarar i mark i såväl stad som på landsort och har en relevant produktportfölj som passar såväl i stadsmiljöer som i mer naturnära miljöer.

Skiss- och bygglovsprojektör

Skiss- och bygglovsfunktionen inom OBOS Projektutveckling Sverige finns idag både centralt i Myresjö men även lokalt i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping. Placering för denna tjänst är på kontoret i Solna.

Som skiss- och bygglovsprojektör projekterar du egenutvecklade bostäder som grupphus, parhus, radhus, kedjehus och flerbostadshus i både planelements- och volymteknik. Du servar kunder, säljare, fabrikerna och byggplatser med skisser, bygglovshandlingar, markplaneringsunderlag och presentationsmaterial. Som skiss- och bygglovsprojektör ansvarar du också för att huvudhandlingar utförs enligt byggsystem, planbestämmelser, gällande lagar och förordningar samt normer och föreskrifter. Du har ett nära samarbete med projektorganisationen, dvs affärsutvecklare, projektutvecklar, projektledare och kundansvariga.

Andra viktiga ansvarsområden blir att:
  • Vara behjälplig med volymstudier i tidiga skeden i projekten.
  • Upprätta skisser, bygglovshandlingar, försäljningsritningar, kundanpassade ritningar och tillgänglighetsdokumentation.
  • Upprätta underlag och beställa köksritningar, installationshandlingar, försäljningsmaterial och snickerier.
  • Initiera och följa upp tekniska utredningar som t ex brand- och ljud-utredningar.
  • Hålla i och medverka vid projekteringsmöten samt protokollföra dessa.
  • Ansvara för att huvudhandlingar utförs enligt byggsystem, planbestämmelser, gällande lagar, förordningar samt normer och föreskrifter.
  • Vara intern projekteringsledare under säljprocessen.
  • Stödja administrationen så att man följer processer och rutiner i linje med företagets code of conduct och VSAA (Vårt Sätt Att Arbeta).
Erfarenhet och kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från arbete med projektering i CAD-miljö och intresse för datamiljöer. Revit-kunskaper är meriterande. Du har god material- och produktkännedom och kännedom om byggsystem för planelement- och volymhus. Har du erfarenhet av att upprätta av bygglovshandlingar så är det meriterande. Du har högskoleutbildning inom byggnadsteknik eller motsvarande, alternativt KY-utbildning inom småhusprojektering.

Personliga egenskaper

Du är utåtriktad och trivs med att arbeta i team där man tillsammans diskuterar fram lösningar. Du arbetar också gärna självständigt, tar initiativ och beslut inom ramen för dina ansvarsområden och har förmågan att leverera snabba resultat när det behövs. Du är flexibel och lösningsorienterad samt har förmåga att prioritera vad som är viktigast i det dagliga arbetet, även under pressade situationer. Du är noggrann, har öga för detaljer och hög ansvarskänsla.

Fördelar med att arbeta på OBOS och i denna tjänst

Tjänsten ger möjlighet att ingå i ett framgångsrikt team i ett expansivt företag med stora ambitioner. OBOS är ett stabilt och långsiktigt företag som har en effektiv organisationsstruktur med korta beslutsvägar. Det finns stora möjligheter till utveckling, både inom rollen som skiss- och bygglovsprojektör med olika typer av projekt och svårighetgrad samt på sikt i andra tjänster inom företaget.

Ansökan

Låter det intressant? Vänligen skicka in din ansökan (CV och personligt brev) genom att klicka på knappen nedan. Vi kommer att behandla ansökningar löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-mail men om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Helen Hafström på helen.hafstrom@asearch.se eller 0730-350 221.

Källa:

249 dagar sedan

Sök jobb
Tillbaka till sökresultaten