In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Analytiker till SBAB:s riskavdelning

Sbab Stockholm

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.

Vi tycker själva att SBAB är fantastiskt eftersom vi gillar att arbeta i en stimulerande miljö på en bank som inte är som andra. En rakryggad bank som vill och vågar utmana sina konkurrenter. Vi är tillräckligt få till antalet för att skapa möjligheten att kunna jobba brett och nära verksamheten men samtidigt tillräckligt stora för att ha möjlighet att satsa på nya idéer som vi tror på. Vi fokuserar på hållbarhet, digitalisering, nytänkande och tillväxt. Och viktigast av allt är våra kunder och våra medarbetare. För dem och för oss ska vi ta SBAB till nya nivåer och samtidigt ha jättekul på vägen.

Din roll
I din roll som Analytiker kommer du att arbeta på avdelningen Kapital, som är en av funktionerna inom risk och har det övergripande ansvaret för SBAB:s kapitalplanering. Därtill tolkar och analyserar vi kommande regelverk samt prognosticerar bankens risk och kapitalutveckling.

Rollen som Analytiker innebär att arbeta brett och arbetsuppgifter kan anpassas efter din bakgrund och intresse. Kanske är du intresserad av att analysera och räkna på hur en bank står emot en djup finansiell kris, eller intresserad av att arbeta framåtblickande med prognostisering av risk- och finansiell utveckling.

I stort sett alla uppgifter du kommer utföra är väldigt tekniska, och en mycket stor del av tiden går till databearbetning (vi använder SAS, det kan du, eller känner att du kan lära dig) – några huvudsakliga uppgifter är

  • Förstå en banks balansräkning, dess risker och utföra prognoser av detta
  • Analysera återhämtningsmöjligheter vid resolution
  • Skapa högkvalitativt presentationsmaterial med tydliga slutsatser (där det finns slutsatser, annars ställer vi nya frågor!)
  • Följa, såväl som definiera och implementera, regelbunden bevakning av viktiga mått
  • Medverka i regelbunden rapportering såsom riskrapporter, årsredovisning, Pelare III...
  • Bidra med din kvantitativa och analytiska expertis i dialog med olika team på SBAB och i utbildningar

Du kommer att arbeta med trevliga och kunniga kollegor på vårt kontor med härlig atmosfär i Solna Business Park, där vi bland annat har en egen barista, fräscha träningslokaler och lekrum för barn.

Din
profil
Vi tror att rätt kandidat är kvalificerad genom både utbildning och arbetslivserfarenhet. Som person är du väldigt nyfiken och självdrivande. Antagligen tycker du att det verkar spännande att jobba på en bank som är liten nog för att du ska kunna bolla en fråga med riskchef eller VD i kön till baristan, samtidigt som du är med och påverkar en av Sveriges största banker.

Vidare ser vi att du har:

  • Cirka 1–99 års erfarenhet av kvalificerat analysarbete, gärna inom risk eller statistik
  • God teknisk verktygslåda, med erfarenhet av modellering
  • Excel samt programmering i SAS eller liknande

Akademisk bakgrund, exempelvis som civilingenjör, ekonom eller statistiker. Eller något annat – våga utmana oss

Det vi vet är att vår omvärld förändras i en allt snabbare takt och ju mer komplexa arbetsuppgifter, desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald för att uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande och att aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 13 januari. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Mattias Eklund, tel: 076 265 13 00. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedInprofil.

Välkommen med din ansökan!

Källa:

405 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten