In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

KYC-Analyst

Sbab Värmland

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.

Vi tycker själva att SBAB är fantastiskt eftersom vi gillar att arbeta i en stimulerande miljö på en bank som inte är som andra. En rakryggad bank som vill och vågar utmana sina konkurrenter, som står för en mer transparent och bättre fungerande marknad för frågor som relaterar till boende och boendeekonomi. Vi fokuserar på hållbarhet, digitalisering, nytänkande och tillväxt. Och det verkar funka ganska bra - som exempel tog vi under 2018 hela 17% av tillväxten i bolånemarknaden, dubbelt så mycket som vår andel. Viktigast av allt är våra kunder, och vi vet att vägen till nöjda kunder börjar med engagerade medarbetare. Vi har precis blivit utnämnd till Sveriges fjärde bästa arbetsplats bland stora bolag i medarbetarundersökningen Great Place to Work.

Som KYC-Analyst hos oss får du arbeta i en nybildad grupp inom Anti Financial Crime enheten i bankens första försvarslinje. Ditt övergripande ansvar är att vidta åtgärder för kontroll, bedömning och utredning för att säkerställa att SBAB har tillräcklig kundkännedom om sina kunder i samband med onboarding och fortlöpande under kundrelationen. Arbetet omfattar alla kund- och produktkategorier och du kommer att jobba med såväl privatkunder som små och stora företag. Du arbetar även i en begränsad omfattning med finansiella motparter och investerare.

Arbetsuppgifterna består bland annat i att kontrollera och bedöma inhämtade KYC-uppgifter, identifiera högriskfaktorer, genomföra fördjupade utredningar, genomlysa kontrollstrukturer för företagskunder och i samband med det identifiera verklig huvudman samt eventuella risker. Du för dialog både med kunder och medarbetare i andra enheter och stöttar övriga verksamheten i KYC-relaterade frågor.

Du rapporterar till Chef KYC inom Anti Financial Crime enheten som tillhör avdelningen Affärsspecialister.

Din bakgrund
Du har en gedigen bakgrund från den finansiella sektorn med erfarenhet från KYC arbete, gärna inom bank. Det är en fördel med erfarenhet från arbete med kundkännedom för företagskunder. Troligen har du en akademisk utbildning inom ekonomi eller juridik och du är insatt i regelverken som omger bankverksamheten.

Som person har du hög integritet och du är engagerad, lösningsorienterad och pragmatisk. Du tar egna initiativ och har ett strukturerat och analytiskt arbetssätt samtidigt som du tar ansvar för helheten. Du planerar ditt arbete självständigt och genomför det med hög kvalitet och efter fastställd tidsplan. Ditt förhållningssätt skapar förtroende och långsiktiga relationer.

Det vi vet är att vår omvärld förändras i en allt snabbare takt och ju mer komplexa arbetsuppgifter, desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald, för att uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande och att aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Vi söker nu dig som vill vara med i vår fortsatta utveckling!

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 5 juli 2019. I denna rekrytering samarbetar vi med We Select. Har du frågor om tjänsten kontakta Emelie Sandsten, tel. 070 - 760 36 96 eller Sofia Lindqvist, tel. 070 - 146 -84 14. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil.

Välkommen med din ansökan!

Källa:

123 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten