In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Analytisk Business Controller med systemintresse till Scania Industrial Maintenance AB

Scania Cv Ab Stockholm

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Du blir en del av

När vår nuvarande Business Controller går vidare till nya utmaningar inom Scania söker vi på Scania Industrial Maintenance AB nu en ny vass Business Controller. Som BC har du en nyckelroll i arbetet med att bidra till en god ekonomistyrning inom Scania IM. Du ingår i ekonomifunktionen vars uppdrag är att säkerställa en bra uppföljning av verksamheten, god ekonomisk kontroll och tydlig kommunkation av den ekonomiska situationen inom verksamheten. Controller avdelningen består av ytterligare två kompetenta och engagerade Business Controllers. Självständigt ansvarar ni för att stötta era respektive verksamhetschefer och deras ledningsgrupper. Inom ekonomifunktionen har vi ett nära samarbete kring gemensamma förbättringsområden, systemstöd och rapporteringsverktyg. Du rapporterar till Ekonomichefen på Scania IM

Vad erbjuder vi dig

Som ett mycket viktigt bollplank och stöd till din verksamhetschef och dennes ledningsgrupp har du en central roll i en stor organisation som är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa. Du får möjlighet att arbeta nära verksamheten och vara en viktigt del i verksamhetsutvecklingen.

Ditt huvudsakliga ansvar är ekonomisk uppföljning och ekonomistyrning inom ditt verksamhetsområde samt att stötta verksamhetscheferna med analyser, nyckeltal, statistik och rapporter i syfte att säkra att strategiska målsättningar uppfylls. i samband med bokslut och prognoser har du ett helhetsansvar för ditt verksamhetsområde vad gäller levereranser till koncernrapportering och Scania IM. Då vi är ett stort företag med många systemlösningar kommer du även ansvara för att driva systemrelaterade förbättringsprojekt och initiativ tillsammans med verksamheten och kollegor inom ekonomiavdelningen i syfte att förbättra rapportering och analyser.

Exempel på arbetsuppgifter är att arbeta med bokslut och ta fram rapporter, arbeta med planering och prognostisering, bidra i framtagande av utredningar och businesscase. Du deltar aktivt och proaktivt i ledningsgruppsarbetet, håller utbildningar och genomgångar med verksamheten i ekonomirelaterade processer samt driver förbättringsprojekt.

Vi har en spännande utveckling framför oss och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Är det här du
Vi söker dig med civilekonomutbildning eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper inom ekonomistyrning och redovisning och vana av att driva och delta i systemorienterade utvecklingsprojekt. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Du har goda kunskaper i officepaketet och framför allt är du en avancerad användare av Excel och behärskar funktioner som bla pivo, om, leta rad och skapande av macron Meriterande är erfarenhet av arbete inom tillverkande industri och erfarenhet av större affärssystem. Vi använder Oracle som affärssystem och Maximo som underhållssystem.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är en målinriktad och strukturerad lagspelare med hög grad av analytisk förmåga i kombination med en stor portion tålamod och uthållighet. Då du kommer att ha många kontaktytor och nära dialog och samarbete med verksamheten är det också viktigt att kunna samarbeta, vara lyhörd och kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Dessutom tror vi att du har ett genuint intresse av att utveckla processer och system.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid. Tjänsten är baserad i Södertälje.

Kontakt

För frågor om tjänsten kan du kontakta Gunnar Eriksson, Ekonomichef, +46855353402

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 1 oktober 2020.

Varmt välkommen med din ansökan!

Källa:

40 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten