In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Senior policyexpert Energisystem och energipolitik till Teknikföretagen

Teknikföretagens Branschgrupper AB Stockholm

Vill du vara med och driva svenska teknikföretags exportmöjligheter?

Vi söker en senior policyexpert som självständigt driver policyutveckling inom hela det energipolitiska området. Du behöver ligga långt fram i förståelsen av vart utvecklingen av energisystemet är på väg, och i linje med det driva politiken framför oss i medvetenhet och konkreta lagstiftningar. Vi påverkar politik och förvaltning så att insikter och förutsättningar för industrin finns på plats i tid.

Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete där du är delaktig i aktuella strategiska frågeställningar. Påverkansarbete är en viktig uppgift för rollen då du är med och påverkar och interagerar med politiker och myndigheter i Sverige, EU och globalt. Du företräder Teknikföretagen i möten med beslutsfattare, myndigheter, fackliga organisationer, arbetsgivar- och branschorganisationer.

Vi bevakar frågor på övergripande nivå, nationellt och globalt, av relevans för våra medlemsföretag. Detta gör att vi arbetar nära och har ett väl utvecklat samarbete med våra medlemsföretag.

Dina kvalifikationer:
  • Erfarenhet från departement, myndighet och/eller teknikföretag
  • Förståelse för hur politiska beslut och lagstiftning i Sverige, EU samt globalt påverkar teknikföretag i Sverige
  • Stark kommunikativ förmåga
  • Förmåga att skapa och upprätthålla nätverk
  • Förståelse för utvecklingen av området nationellt, på EU-nivå och globalt
  • Akademisk utbildning
Vi söker en generalist, men med förmåga att kunna gå ner på djupet då det behövs. Att kunna kommunicera energisystemets komplexitet är en nyckelfaktor. Du behöver också ha god projektledarkompetens. Du har en god analytisk förmåga och kan från resultatet av en dialog med medlemsföretagen och bevakning av utvecklingen i omvärlden ta fram förslag till Teknikföretagens prioriteringar och policy. Du har ett stort intresse för breda samhälls- och systemfrågor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor vid Östermalmstorg. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner.

Några resdagar per månad i Sverige och till Bryssel förekommer, vissa med övernattning.

Har du frågor är du välkommen att kontakta: Jennie Cato, Enhetschef Handel och Hållbarhet, jennie.cato@teknikforetagen.se

Låter det intressant? Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev senast den 18 augusti 2019. Du söker tjänsten via vår hemsida http://www.teknikforetagen.se/sv/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-tjanster/

Källa:

308 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten