In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Biträdande projektledare omvärld

Trafikverket Skåne

Arbetsuppgifter
Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Inom Trafikverket utvecklar och förvaltar vi infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som biträdande projektledare i vårt projektledningsteam inom Projekt Hässleholm - Lund. Trafikverket ska bygga en ny, dubbelspårig stambana mellan Hässleholm och Lund som är en länk i en framtida stambana Stockholm-Malmö via Jönköping. Som biträdande projektledare i projekt Hässleholm-Lund får du en viktig roll i de utmaningar vi har framför oss.

Som medarbetare i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt kan vi erbjuda stimulerande och kvalificerade arbetsuppgifter med stor bredd och variation. Du kommer vara direkt underställd projektchefen i vår projektorganisation men kommer i huvudsak arbeta tätt ihop med vår projektledare omvärld för projekt Hässleholm - Lund samt projektets projektledningsteam. Eftersom vår organisation finns på flera orter kommer tjänsten innebära resor till viss omfattning.

Arbetet innebär bland annat följande:
 • Ansvara för planering och genomförande av möten med externa intressenter och vid dessa företräda Trafikverket
 • Bistå projektledare omvärld med planering av samråd
 • Ansvara för delar av projektets samrådsprocess
 • Ha ett delansvar för att kunskapsöverföring mellan samrådsprocess och konsultuppdrag tillgodoses
 • Bidra i arbetet med riskhantering
 • Bidra med underlag till intern månadsrapportering
 • Bidra till att utpekade projektledningsmål uppfylls
 • Driva och bereda frågor inför projektbeslut
 • Strukturering och administration i projektledningssystemen
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleexamen 180 hp (120hp) inom samhällsbyggnad, juridik, ekonomi eller teknik, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har flerårig aktuell erfarenhet från projekt- eller uppdragsledning
 • kan uttrycka sig mycket väl i tal och skrift i det svenska språket
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
 • har mycket god kännedom samt vana att arbeta i Office-paketet
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har aktuell erfarenhet av att arbeta med samrådsprocesser
I rollen som biträdande projektledare tar du ansvar genom att vara intiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du initierar, driver och följer upp utveckling av processer och dialoger med aktuella samarbetspartners och intressenter. Vidare har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Intervjuer för tjänsten kommer hållas den 2-3e mars.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-11

Upplysningar

Rekryterande chef Rickard Rosenlund
0101237185

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Dennis Ryd
0101238466

Källa:

65 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten