In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Biträdande utredare

Trafikverket Stockholm

Arbetsuppgifter
Inom Program Elvägar utreder vi hur ett system med dynamisk laddning under färd i kombination med ändpunktsladdning för den tunga lastbilstrafiken skulle kunna utformas. Programmet omfattar teknikval, kostnader, stödsystem, underhåll, rättsliga frågor mm. Trafikverket driver demonstrationsprojekt med olika tekniker och utvecklar strategin för elektrifieringen tillsammans med aktörer i Sverige och i andra länder, till stor del med Tyskland.

En avgörande fråga är att utreda vem som ska äga och finansiera ett elvägssystem, vilket står i fokus inom delprojektet Affärsmodeller, finansiering och organisering, som denna tjänst tillhör. Som en del av affärsmodellarbetet ges möjligheten att samverka med en bred uppsättning aktörer i Sverige inom fordonsindustri, teknikleverantörer, kommuner och regioner, forskning och energimarknaden. Motsvarande kontakter förekommer med aktörer i andra länder och med aktörer som företräder andra delar av den pågående elektrifieringen av vägtrafiken, som t.ex. busstrafiken.

Arbetsuppgifterna utförs i nära samverkan med Trafikverkets olika centrala verksamhetsområden och med Trafikverkets regioner.

Tempot i arbetet är högt och arbetsuppgifterna är komplexa, med en blandning av organisatoriska, finansiella och teknikrelaterade frågeställningar. Allt med syfte att bidra till att Trafikverket ska kunna uppnå målet om att reducera CO2-emissionerna från transportsystemet. En stor del av arbetet utförs med engelska som arbetsspråk.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 300 hp (med avklarad masterexamen) med inriktning på industriell ekonomi eller motsvarande som vi bedömer vara likvärdig
  • har goda kunskaper i såväl svenska som engelska
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av projektledning
  • har kännedom om transportinfrastrukturen
  • har kunskap inom området teknologiska transformationsprocesser
  • har erfarenhet av förändringsarbete inom transportsektorn
  • har erfarenhet av infrastrukturfrågor inom kommun, region eller departement
Som person har du god förmåga att planera och strukturera.

Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Det är även av vikt att du drivs av utveckling och ständiga förbättringar, du är förändringsbenägen och ser innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas, är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter.Du har en god samarbetsförmåga och är en god kommunikatör.

Tjänsten är en projektanställning på upp till 24 månader. Vi söker i första hand efter personer som nyligen avslutat sin grundutbildning med en examen i industriell ekonomi eller motsvarande.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut den 3 oktober till aktuella kandidater, testet är giltigt till och med måndagen den 9 oktober. Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras på Trafikverkets kontor i Solna den 21 oktober. Bifoga CV tillsammans med ett personligt brev samt examensbevis.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-02

Upplysningar

Rekryterande chef Britt-Inger Bergman Lakso
0101237533

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

Kontaktperson Björn Hasselgren
0101236285

Källa:

258 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten