In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Markförhandlare

Trafikverket Blekinge

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som markförhandlare kommer du att handlägga markåtkomst- och fastighetsärenden, värderings- och tillståndsfrågor samt fastighetsrättsliga frågor i investeringsprojekt rörande väg och järnväg. Du ska därför kunna hantera fastighetsrättsliga dokument, t.ex. upprättande av avtal. Som markförhandlare är du ett av våra ansikten utåt och en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter.

Som markförhandlare kommer du också att företräda och biträda Trafikverket vid lantmäterimyndighet och i domstol. Arbetet innebär deltagande i projekten från tidig utredning, i plan- och byggskeden och fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade. Du kommer även att vara rådgivande och hantera andra fastighetsrelaterade frågor inom Trafikverket.

Du kommer att ha många kontakter och förhandlingar. Arbetet innebär ibland möten utanför kontorstid, till exempel samrådsmöten med allmänheten, markägarsammanträden och lantmäterisammanträden.

Vi jobbar i en lärande organisation och det är viktigt att delge andra medarbetare dina kunskaper och erfarenheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en högskoleutbildning inom lantmäteri/juridik eller agronom/jägmästare eller likvärdigt med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt har du annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har kunskap om och erfarenhet av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • har vana vid förhandling, avtalshantering och avtalstolkning inom fastighetsområdet
  • har arbetat med markåtkomst
Som person är du självgående och uthållig och du driver dina uppgifter tills alla delar är avslutade. Du är beslutsam och har förmågan att ta egna initiativ. Vidare är du kommunikativ och utåtriktad. Då du kommer möta människor i många olika situationer är det viktigt att du har förmåga till empati samt att du har lätt för att skapa nya relationer.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-03

Upplysningar

ST Airi Larsson

SACO Lennart Askling

SEKO Per-Arne Utbult

Rekryterande chef Helén Knutson

Källa:

407 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten