In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Markförhandlare

Trafikverket Stockholm

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som markförhandlare ansvarar du för att handlägga markåtkomst-och fastighetsärenden, värderings- och tillståndsfrågor samt fastighetsrättsliga frågor i investeringsprojekt rörande väg och järnväg. Du representerar Trafikverket i förhandlingar med enskilda fastighetsägare, kommuner och andra myndigheter samt upprättar fastighetsrättsliga avtal. Du kommer också att företräda Trafikverket vid lantmäterimyndighet. I arbetsuppgifterna ingår att delta med fastighetsrättslig kompetens i projekten från tidigt planeringsskede, genom byggskede, och fram till dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade.

Du kommer att ha många kontakter och förhandlingar. Samrådsmöten med allmänheten, markägarmöten och lantmäterisammanträden, ingår också som en naturlig del av tjänsten.

Placeringsorten för tjänsten är Solna. Vi har även ute annonser för liknande tjänster i Linköping, Eskilstuna och Uppsala.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har relevant och aktuell kunskap om och erfarenhet inom infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen samt har erfarenhet av markåtkomst i väg - och järnvägsobjekt.
  • har erfarenhet av förhandling, avtalsupprättande och avtalstolkning inom fastighetsområdet samt har erfarenhet av värderingsfrågor enligt expropriationslagen.
Vi söker dig som är ansvarstagande och på ett självgående sätt driver processer framåt på ett effektivt sätt. Du är kommunikativ i tal såväl som skrift och har lätt för att skapa relationer där du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Då arbetet innebär många kontakter med markägare och andra intressenter ställs höga krav på din sociala förmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-21

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Överlind
0101237357

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

Källa:

130 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten