In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Mediakommunikatör

Trafikverket Stockholm

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en mediakommunikatör för ett vikariat under perioden 1 september 2019 till 15 januari 2020.

Som mediakommunikatör hjälper du journalister att finna relevant information och rätt talesperson inom Trafikverket. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att identifiera befintliga som kommande ämnen och frågor som är av relevans för massmedia samt arbete kring medieanalys. I samverkan med andra kommunikatörer planerar och genomför du medieaktiviteter.

Du kommer även att arbeta med det interna behovet av utbildning och träning på medieområdet samt vara delaktig i utbildningar. Som mediakommunikatör företräder du vid behov myndigheten i mediefrågor.

Du behöver vara bekväm med att företräda Mediarelationer internt och vid behov representera Trafikverket utåt. Du kommer att ge intervjuer efter väldigt kort förberedelsetid och behöver känna dig bekväm med det. Som mediakommunikatör är du ett nav i vår pressjour och du behöver vara beredd att medverka i direktsända intervjuer i radio och tv.

Resor och schemalagd beredskap ingår i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en högskoleutbildning inom journalistik eller kommunikation eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av arbete som journalist eller avmediekontakter
  • har god kunskap om medias uppdrag och värderingar
Det är meriterande om du
  • har god kännedom om Trafikverkets organisation och uppdrag
  • har erfarenhet av att arbeta på myndighet
För att trivas i rollen behöver du vara en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Vidare är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Som person är du kreativ, analytisk och har en pedagogisk förmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-07-07

Upplysningar

Rekryterande chef Bengt Olsson
0101239048

SACO Lennart Staberg
0101236506

ST Pierre Karlsson
0101236444

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

Källa:

215 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten