In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Regional Samhällsplanerare

Trafikverket Göteborg

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
Vi söker en samhällsplanerare till Göteborg. Som regional samhällsplanerare företräder du Trafikverket genom att ha dialog och samordna kontakter med externa samarbetspartners, såsom kommuner, regionala myndigheter och privata näringslivet. Målsättningen är att Trafikverket ska knyta ihop den statliga planeringen av transportsystemet med den regionala och kommunala planeringen och andra aktörers planering. Detta för att säkerhetsställa transportsystemets övergripande funktion utifrån olika intressen, samt åstadkomma ett långsiktigt, hållbart och effektivt transportsystem.

Du fångar in våra samarbetspartners behov av åtgärder i transportsystemet och förmedlar en samlad bild av de externa behoven in till övriga Trafikverket.
Exempel på arbetsuppgifter är:
. Lämna yttranden enligt plan- och bygglagen och Miljöbalken.
. Lämnar yttranden i övriga remisser, planer och program från kommuner, länsstyrelser, regionala kollektivtrafikmyndigheter m fl.
. Delta i andra aktörers planering, kommunal och regional planering.
. Skriva projektdirektiv för åtgärdsvalsstudier
. Delta i arbetet med att ta fram underlag för åtgärdsvalsstudier
. Ta initiativ till utredningar och analyser utifrån identifierade behov, brister och tillståndsförändringar som underlag för den fortsatta planeringen och dialogen med externa.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot samhällsplanering, fysisk planering, civilingenjör eller annan utbildning vi bedömer likvärdig.

Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av samhällsplanering inom offentlig verksamhet.
Kunskap om trafik- och kapacitetsanalyser samt väg- alternativt järnvägsutformning är också meriterande.

Körkort är ett krav.

För att lyckas i rollen är du självgående och kan strukturera ditt arbete. Du är analytisk som person och tar initiativ för att lösa dina arbetsuppgifter på ett lösningsfokuserat sätt. Arbetet innebär många interna och externa kontakter vilket kräver att du är relationsskapande i din roll. Vidare krävs att du uttrycker dig väl på svenska i tal och i skrift.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-04-15

Upplysningar

Enhetschef Maria Zachariadis
010-123 1621

Saco Lennart Staberg
010-123 6506

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Raili Salminen
010-123 9253

Källa:

34 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten