In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Säkerhetsspecialist inom anläggningsförvaltning järnväg

Trafikverket Dalarna

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Vi söker nya medarbetare till enheten Verksamhetsstyrning vid Avdelningen Järnvägssystem. Tjänsterna är inriktade mot säkerhetsskydd och informationssäkerhet.

Som säkerhetsspecialist kommer du att arbeta operativt med Järnvägssystems säkerhetsfrågor. Ditt huvudsakliga uppdrag är att bidra till att avdelningen når sina mål genom att samordna, följa, analysera, rapportera och driva på utvecklingen av säkerhetsarbetet. Du kommer att stödja och handleda verksamheten i införande, tillämpning och utveckling av arbetssätt och verktyg samt förvaltning av processer inom säkerhetsområdet.

En stor del av arbetet kommer att vara förebyggande med syftet att säkerställa Järnvägssystems leveranser utifrån ett säkerhetsperspektiv. Arbetet präglas av en stor variation av uppdrag och uppgifter. En viktig del av arbetet kommer att handla om säkerhetsskydd av anläggningen och informationsklassificering.

Det dagliga arbetet innebär att du har många kontakter inom Järnvägssystem men även med övriga avdelningar i vår underhållsverksamhet och övriga delar av Trafikverket. Säkerhet är en fråga som berör hela Trafikverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning med relevant inriktning, eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av systematiskt arbete inom informationssäkerhet och säkerhetsskydd
  • har flerårig erfarenhet från en större organisation
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från järnvägsbranschen
Du som person trivs med att arbeta operativt och få saker gjorda. Du är resultatinriktad, drivande och har en god samarbets- och kommunikativ förmåga. Det är viktigt att du är strukturerad och har förmåga att leda och slutföra uppdrag.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-14

Upplysningar

Rekryterande chef Helena Källander
0101232455

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Källa:

73 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten