In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Systemtekniker IT

Trafikverket Dalarna

Arbetsuppgifter
Som systemtekniker arbetar du med drift och underhåll av Trafikverkets övervakningsapplikationer. Du är expertstöd i den förvaltande verksamheten och gentemot användaren. Indirekt stöd förmedlar du genom tillhandahållande av "säker tillgänglighet" till data och funktion samt avseende förebyggande åtgärder och säkra förändringar i den tekniska miljön. I arbetsuppgifterna ingår dokumentering och beskrivning av rutiner såväl som anvisningar samt underhåll. Du kommer att arbeta med olika team för att förstå och kartlägga/mappa processer och bygga monitoreringar enligt definitioner och krav. Utifrån problemanalyser skapar och rekommenderar du nya lösningar utifrån verksamhetens behov.

Du bidrar aktivt i att utveckla övervakningsfunktionerna på Trafikverket och kommer att arbeta självständigt med stort ansvar och ha dagliga kontakter med förvaltare och användare samt våra leverantörer.

Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har Teknisk/IT-gymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom IT
  • har goda kunskaper i Linux
  • har kunskaper inom SQL
Det är meriterande om du
  • har kunskaper inom flera av följande områden: IBM Tivoli Monitoring, Netcool / Omnibus, Impact och/eller liknande lösningar
  • har erfarenhet av övervakningsarbete inom IT
  • har kunskap/erfarenhet inom ett eller flera skript- och programmeringsspråk så som Shell scripting (ksh, bash) Perl, HTML, JavaScript
Som person
  • är du en kreativ och strukturerad problemlösare med god analysförmåga. Vi ställer höga krav på samarbete och kommunikation då du kommer att ha mycket kontakter, både inom och utom verksamheten.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuorter: Borlänge alt. Gävle

Placeringsorter: Borlänge, Göteborg, Solna

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-26

Upplysningar

Rekryterande chef Emil Johansson
0101244417

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911

ST Magnus Hedström
0101232828

Källa:

241 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten