In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Systemtekniker tågledningssystem

Trafikverket Göteborg

Arbetsuppgifter
Som systemtekniker tågledningssystem har du ett ansvarsfullt uppdrag i en av Trafikverkets kärnverksamheter; att leda tåg, ett stopp i systemet innebär att tågtrafiken stannar. Vi kan erbjuda dig ett engagerat och hjälpsamt team som stöttar varandra, även i kritiska stunder. Vår tekniska miljö är komplex vilket gör att vårt team har en bred kompetens, vi lär av varandra och vi utvecklas tillsammans. Arbetsgruppen idag består av 35 stycken systemtekniker och experter på Scada-system placerade på Tågledningscentralerna på totalt åtta orter i landet. I Göteborg sitter det idag tre stycken medarbetare.

Din primära uppgift som systemtekniker blir att arbeta med utveckling och förvaltning, förebyggande underhåll och drift av tågledningssystemen utifrån beslutade planer och budget.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • utföra systemunderhåll på Tågledningssystemen, både befintligt och det nya NTL (nationellt tågledningssystem), med syfte att hålla en hög tillgänglighet för användarna
 • utföra felavhjälpning alla tider på dygnet i samband med beredskap
 • delta vid tester av och genomföra driftsättning av ny anläggningsdata, ibland på kvällar eller nätter då tågtrafiken är mindre intensiv
 • samordna anläggningsprojekt som berör Tågledningssystem i samarbete med Trafikverkets investeringsverksamhet
 • arbeta med IT-infrastruktur (servrar, lagring) kopplad till Tågledningssystemen
 • säkerställa logguppgifter och utgöra stöd till användarna
 • delta i utvecklings och förvaltningsaktiviteter
Till en början kommer du i huvudsak att arbeta med tågledningssystemen lokalt på din placeringsort i Göteborg. På sikt ser vi att samarbetet mellan driftledningscentralerna kommer att utvecklas ytterligare vilket innebär att arbetsuppgifterna till viss del kan komma att omfatta flera centraler, mestadels på distans mot andra orter i landet.

Resor inom Sverige ingår till viss del i tjänsten samt schemalagd beredskap utanför ordinarie arbetstid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som minst uppfyller ett av kraven nedan:
 • flerårig arbetslivserfarenhet inom tågledningssystem
 • utbildning inom järnvägssignalteknik
 • flerårig arbetslivserfarenhet av järnvägssignalteknik eller trafikledning järnväg.
 • IT-infrastruktur inom servrar och lagring
Och som även har:
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • körkort för personbil
Det ses som meriterande om du har:
 • eftergymnasial utbildning med inriktning industriella kontrollsystem eller IT-infrastruktur
 • erfarenhet av industriella kontrollsystem
 • kunskaper i Järnvägssignalteknik inom minst ett av följande: Ställverk 95, tågledningssystem, ERTMS
 • behörigheter inom Järnvägssignalteknik, exempelvis som signalsäkerhetskontrollant eller ibruktagningsledare
 • erfarenhet av större IT-driftmiljöer
Som person ser vi att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vidare är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-10

Upplysningar

Rekryterande chef Hans Bergström
0101257007

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911

13 Chef i 1:a linjen enhet Henrik Hammarström
0101231093

ST Magnus Hedström
0101232828

Källa:

42 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten