In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Underhållsingenjör bana

Trafikverket Dalarna

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Jobbar du med underhåll inom järnväg och är redo att ta nästa steg i din karriär?Just nu söker verksamhetsområdet Underhåll dig som vill arbeta med bantekniska frågor inom Distriktet Mitt. Bland några av distriktets viktigaste järnvägsprojekt kan vi nämna upprustning av banorna i Bergslagen.

Som underhållsingenjör i Trafikverket arbetar du både i team och tillsammans med andra med att bidra till att säkerställa att underhållskontrakten följs så att Trafikverket har en robust, säker och tillgänglig järnvägsanläggning med avtalad kvalitet. Du kommer att ansvara för att entreprenader genomförs enligt avtalat kontrakt och utifrån de lagar, regler, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns.

Arbetsuppgifterna erbjuder bredd och variationer och inkluderar bl a:
 • identifiera, följa upp och analysera fel och störningar i järnvägsanläggningen
 • identifiera behov av åtgärder i anläggningen och ta fram beslutsunderlag
 • ansvara för och genomföra uppföljning av entreprenörens åtaganden
 • säkerställa teknisk säkerhetsstyrning
 • stödja projektledaren i kontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter.
Du kan även komma att leda mindre projekt och/ eller utredningar inom ditt teknikområde.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
 • har gymnasieexamen med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
 • har aktuell erfarenhet av underhållsverksamhet inom banteknik/järnväg
 • datorvana och erfarenhet av administrativt arbete
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning
 • har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
 • har kunskaper i ett eller fler av följande system: Bessy, Optram, Ofelia
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då tjänsten innefattar interna och externa kontakter. Vi ställer även krav på att du har ett lösningsorienterat arbetssätt, är flexibel, har god förhandlingskunskap samt personlig integritet.

Trafikverket står inför stora förändringar vad gäller ökad omfattning av digitalisering. Därför är det av stor vikt att du har god förståelse och intresse för att arbeta i IT-baserade system och för att lära dig ny teknik.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Borlänge

Urvalstester kan komma att användas i denna rekrytering.

Intervjuerna är preliminärt planerade till 17-18 mars i Borlänge.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-02

Upplysningar

Rekryterande chef Magnus Gilljam
0101241697

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Källa:

58 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten