In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Lärare i MA/NO på gymnasiet

Trelleborgs kommun skåne län

Arbetsplatsen

Bildningsförvaltningen är den största förvaltningen i Trelleborgs kommun med 1300 stolta medarbetare och 9000 stolta elever inom förskola, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning. På Söderslättsgymnasiet har vi 12 nationella program och samtliga 5 introduktionsprogram samt gymnasiesärskola. Vi är en modern gymnasieskola med flera studietorg där studietorgslärare utmanar våra elever och ger dem stöd i deras studier. Vi har även ett Resurscentrum med speciallärare, specialpedagoger och elevhandledare där målsättningen är att alla elever ska nå sina egna och utbildningens mål på sitt eget individuella sätt, i sin egen takt.

På Söderslättsgymnasiet välkomnas du av positiva kolleger med bred kompetens och god sammanhållning! Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård. I Trelleborgs kommun har vi även möjlighet att erbjuda våra särskilt yrkesskickliga lärare olika karriärvägar som programutvecklare eller förstelärare.

Vi söker nu en lärare med behörighet i matematik och NO mot de senare åren eller mot gymnasiet till Söderslättsgymnasiet – rektorsområde 4.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som lärare på ro4 kommer du att undervisa elever på de fem olika introduktionsprogrammen. Du skapar, tillsammans med dina kollegor i arbetslaget, en utvecklande studiemiljö för varje elev. Du arbetar som en del i ett arbetslag utifrån det förtydligade ansvarsuppdrag som står uttryckt i läroplanen för gymnasieskolan. Det innebär att du tillsammans med rektor och övriga kollegor leder och utvecklar vardagen i skolan för ökad måluppfyllelse.

Som lärare på IM kommer du främst att undervisa elever som är obehöriga, där fokus ligger på att eleverna ska nå gymnasiebehörighet. Vi har en stor grupp elever som är nyanlända i Sverige och som lär sig svenska som sitt andraspråk. Eleverna du möter har möjlighet att få undervisning i de flesta av de ämnen som ingår i ett fullständigt grundskolebetyg. Som lärare hos oss på ro4 är ett nära samarbete med lärarkollegerna i arbetslaget en självklar del av uppdraget. Utöver undervisning ingår handledning och mentorskap i dina arbetsuppgifter. Vi arbetar i arbetslag och utgår från ett coachande förhållningssätt med fokus på den enskilde individens behov och förutsättningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig och legitimerad lärare i matematik och NO. Du brinner för undervisning och har ett stort intresse för ungdomar. Du har god erfarenhet som lärare och ditt intresse för flerspråkighet är stort. En bred erfarenhet av undervisning av elever i grundskolans senare år är meriterande. Du är positiv till att arbeta med digitala verktyg.

Du är passionerad i ditt läraruppdrag och tycker att det är roligt att vara lärare. Genom din undervisning lyckas dina elever nå goda studieresultat. Kontakter med elever och vårdnadshavare ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du ser helheten i det pedagogiska uppdraget och du har lätt för att motivera elever till utveckling både kunskapsmässigt och personligt. Du tar del av aktuell forskning och vågar tänka nytt. Samarbete är för dig en naturlig del av arbetet och du tar gärna emot feedback, i syfte att förbättra din undervisning.

Som person är du utvecklingsinriktad och har god kommunikativ förmåga samt fallenhet i att se helheter. Du trivs att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna en god lärandemiljö och du har ett gott bemötande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetstid/varaktighet
100%, tills vidare

Tillträde

Efter överenskommelse.

Kontaktperson

Mattias Rådmark, rektor 0410-73 36 40

http://www.trelleborg.se/facket

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Källa:

1214 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten