In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Tullverket söker IT-forensiker/Tullinspektör till tullkriminalenheten

Tullverket Skåne

Tullverkets brottsbekämpning har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Tullverkets brottsbekämpning består huvudsakligen av verksamheterna gränsskydd, tullkriminalen samt analys- och underrättelse och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.

Tullverket söker nu IT-forensiker till Malmö. Din arbetsplats kommer bli på bevis och spårsäkringsgruppen under tullkriminalenheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-forensiker inom Tullverkets brottsbekämpningsprocess kommer du att arbeta på tullkriminalen där du biträder projektledare och övrig brottsutredande personal med undersökning av beslagtagen IT-media som tex. datorer, mobiltelefoner och andra lagringsmedia. Undersökning innebär att du eftersöker, säkrar och dokumenterar digital information som kan utgöra viktig bevisning i våra förundersökningar.

Du arbetar såväl enskilt som i grupp och arbetstiden är i huvudsak dagtid men oregelbunden arbetstid kan förekomma.

Vi söker dig som har:
  • Gymnasieexamen med godkänt slutbetyg i matematik A, samhällskunskap A, svenska B och engelska B
  • Högskole- eller universitetsexamen inom IT-forensik eller IT-säkerhet
  • dokumenterad kunskap om vanligt förekommande hårdvara, operativsystem, filsystem och nätverk
  • goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • svenskt körkort, klass B för personbil
  • svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har:
  • mer än 1 års erfarenhet av arbete inom IT-branschen, med arbetsuppgifter som arbetsgivaren bedömer relevanta för tjänsten
  • dokumenterad kunskap om programmeringsspråk, exempelvis Python och Java
  • dokumenterad kunskap om databaser
  • erfarenhet av arbete med IT-forensiska verktyg i brottsbekämpande verksamhet.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stort intresse för teknik och IT-frågor, kan arbeta logiskt och har en god samarbetsvillighet. Du har en god analytisk förmåga, är noggrann och kvalitetsmedveten. Du har lätt för att uttrycka sig såväl i tal som skrift då ofta krångliga tekniska begrepp måste kunna förklaras på ett sätt som gör att alla förstår.

Vidare kan du arbeta såväl självständigt som i grupp, har en god förmåga att söka, tolka och använda de lagar, regler och bestämmelser som styr en brottsutredning och du kan hantera material som kan upplevas som stötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Referensnummer: PER 2020-638.
Placeringsort: Malmö.

Resor kan förekomma i tjänsten både nationellt och internationellt.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Daniel Ingner, tel. 040-661 33 59 och Lars Johansson, tel. 040-661 33 65. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Jan Martinsson, tel. 040-661 33 99, för Saco-S, Charlotta Lindgren 040-661 31 07.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 23:e oktober 2020. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Källa:

25 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten