In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Accounting Clerk/Ekonom

Xylem, Inc Kalmar

Ekonom

På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanv-änds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru-märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar.

Till vår finansavdelning i Emmaboda söker vi en Ekonom

Arbetsbeskrivning

Till vår avdelning för bokföring och rapportering söker vi nu en ekonom. Avdelningen består av ca 20 personer och jobbar med bolag i Sverige, Finland och Schweiz.
Dina arbetsuppgifter kommer framför allt att bestå av:
  • Generell bokföring och kontoavstämningar
  • Support till andra avdelningar inom företaget
  • Rapportering till interna och externa enheter såsom vårt huvudkontor och Statistiska Centralbyrån
  • SOX - Interna kontroller av den finansiella rapporteringen
  • Delaktighet i månadsbokslut gällande rapportering till våra ägare
Vidare strävar vi som avdelning efter ständiga förbättringar vilket medför att du kontinuerligt kommer att arbeta med förbättringar av arbetsprocesser samt att vara delaktig i projekt som drivs inom de nordiska enheterna. Du kommer att få möjlighet att arbeta självständigt, drivande och ifrågasättande.

Erfarenhet

Vi söker dig med ekonomisk högskoleutbildning samt goda IT kunskaper. Arbetserfarenhet inom ekonomi är meriterande. Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i engelska då det är vårt koncernspråk. Arbetet kräver att du har god datorvana och kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper

Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.
Du har ett flexibelt och ödmjukt förhållningssätt. Du tycker om att arbeta självständigt såväl som i grupp. Vidare är du noggrann och ansvarsfull i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor

Tillsvidareanställning

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att kontakta Elvira Lundegårdh, Gruppchef 0471-24 77 81 eller Per Johansson, HR Business Partner, 0471-24 74 30

Välkommen med din ansökan senast 6 oktober 2019. Urval sker löpande.
Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.
Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, 0471-24 75 80 och för Akademikerna Jenny Johansson, 0471-24 72 90.
Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

www.xylem.com

Källa:

258 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten