In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Strategisk Inköpare - Indirekt Material

Xylem, Inc Kalmar

Strategisk inköpare - Indirekt Material

På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar. Tryck här för en kort film om vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Inköpsavdelningen arbetar globalt och fokuserar på utvecklande samt strategiska uppgifter i samarbete med andra avdelningar i en internationell miljö.

I rollen som strategisk inköpare ansvarar du för ett antal utvalda leverantörer och ett eller flera direkta sortiment. Professionellt Sourcing arbete och affärsmässig samverkan med våra befintliga leverantörer har en avgörande betydelse för vår konkurrenskraft och lönsamhet. Ditt ansvar blir bland annat att identifiera nya inköpsmöjligheter, genomföra leverantörsbyten, driva förbättringsprojekt, utföra leverantörsbedömningar samt följa upp och utveckla befintliga leverantörsrelationer. I rollen har du eget eller delat ansvar för förhandling och tecknande av lokala respektive globala avtal. Arbetet kännetecknas av ett brett kontaktnät och ett nära samarbete med interna uppdragsgivare. Du ingår i ett europeiskt team lett av en regional Commodity Manager. I tjänsten ingår resor.

Erfarenhet

Du har högskoleutbildning med inriktning inom något av områdena inköp, logistik, teknik eller ekonomi, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Kunskaper i juridik är meriterande. Goda kunskaper i engelska och svenska är ett grundkrav för tjänsten och vi ser gärna att du har ytterligare språkkunskaper.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara duktig på att kommunicera och samarbeta. Du är kundfokuserad, affärsmässig och van vid att arbeta i ett högt tempo i en internationell miljö. Vidare är du drivande, analytisk och resultatinriktad med ett stort intresse för både regionala och globala affärer och projekt. Låter det som en spännande utmaning? Då ser vi fram emot din ansökan!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Niklas Persson, Inköp, 0471-24 72 45 eller Anna Elm, HR, 0471-24 71 34.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, Representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00.

Källa:

120 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten