In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Teknisk support med siktet inställt på konstruktion

Xylem, Inc Stockholm

I Sundbyberg i norra Stockholm har Xylem öppnat upp dörrarna för en ny dag. Du möts i en modern och öppen reception, en trappa ner byggs en ny verkstad för experimenterande och analys och på våningarna upp arbetar resten av byggnadens 350 anställda. Majoriteten av dessa är ingenjörer och runt hälften arbetar inom R&D vilket gör att hela byggnaden omges av en ingenjörsanda som inkluderar teknisk nyfikenhet, samarbete och innovation. Tillsammans hjälps de åt att utveckla nästa generations tekniska lösningar för att förbättra världens vattenförsörjning. Låter detta som något för dig? Läs vidare!

Om tjänsten
Som teknisk support kommer att tillhöra ett team om tre personer som ansvarar för utveckling av tillbehör till små-, medelstora, och stora pumpar samt pumpstationer och den tekniska supporten. Detta innebär att du ges möjligheten att ta dig an en bred variation av ärenden och bygga på din kompetens inom området. Xylem genomsyras av medarbetare som brinner för produkterna och sitt yrke och de söker dig som vill vara en del av deras resa. Varje ärende som du hanterar är unikt och för att söka svar på dessa kommer du bland annat att dagligen nätverka med Xylems alla tekniska experter och sedan förmedla svaret vidare till säljbolagen och kunder runt om i Sverige och övriga världen.

Tjänsten är en visstidsanställning som sträcker sig till och med november 2019 och du kommer anställas direkt hos Xylem. Academic Work är ansvarig för rekryteringsprocessen och Xylems önskan är att alla frågor kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter
Som teknisk support kommer du att vara en av dem som tar emot tekniska frågor från marknaden och ansvara för att besvara dem så korrekt som möjligt. Detta kommer ske i samarbete med både produktägare och andra konstruktörer och du kommer även att arbeta med vissa konstruktionsärenden.
Du kommer exempelvis att...
 • Uppdatera den tekniska databasen för pumptillbehör
 • Arbeta med framtagning och implementering av teknisk produktdata och produktinformation
 • Modifiera befintliga tillverkningsunderlag (2D-ritningar och 3D-modeller)
Detta är en tjänst för dig som har ett stort teknisk intresse och har siktet inställt på att exempelvis arbeta som konstruktör i framtiden. Rollen är bred och du kommer att skaffa dig kunskap kring alla Xylems produkter men även arbeta med en del konstruktion vilket är en bra förberedelse för din kommande karriär som förhoppningsvis är hos Xylem!

Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning inom exempelvis maskinteknik eller annan relevant utbildning
 • Har kunskaper i 3D CAD-program (Xylem använder Creo)
 • Har goda kunskaper i såväl svenska som engelska då du kommer använda båda språken dagligen
Som person är du noggrann och ser till att de ärenden du tar dig an blir korrekt utförda. Du kommer även att arbeta med en del konstruktion vilket ställer krav på noggrannheten även där. Vidare är du serviceinriktad och kommunikativ och är mån om att vårda såväl de interna som externa relationerna för att bidra till Xylems fortsatta framgång. Du kommer att få en bra introduktion och stöttning av dina kollegor men det är också viktigt att du är bekväm med att aktivt söka upp egna lösningar för problem du står inför.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, visstidsanställning t.o.m. november 2019
 • Placering: Sundbyberg
 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryteringskonsult Johanna Sörell, samt Rekryteringskoordinator Malin Snårbacka,
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Xylems önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work .
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Information om företaget

På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder, på 6 kontinenter. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar.

Källa:

210 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten